Monday, November 9, 2009

PEMUDA UMNO VS MAHASISWA


Salam,

Saya Khairul....Mungkin anda tidak pernah mendengar nama saya sebelum ini...Tapi di sini saya ingin berkongsi mengapa kebanyakan mahasiswa menolak kepimpinan Pemuda Umno sebelum ini....saya sendiri membuat kaji selidik ini berdasarkan pengalaman saya bergiat di dalam politik kampus...disini saya akan nyatakan kekurangan serta tindakan segera yang kita kena ambil...memandangkan PRU 13 tidak sampai 2 tahun dari sekarang...

Kekurangan:
1) bila berjumpa dengan mahasiswa pemimpin pemuda tidak mesra dengan pelajar...Seolah-olah suara mereka dan pendapat mereka tidak di dengari...berbanding dengan pihak pembangkang mereka sanggup dengar walaupun masalah tersebut remeh...tapi mahasiswa merasakan pendapat mereka dihargai sepenuhnya...Ini berlaku kepada saya sebab itu saya berani menyatakan perkara yang sebenarnya....Masa saya memegang kepimpinan tertinggi mahasiswa di USM saya cuba mencari saluran tidak kira secara terang-terangan atau underground untuk memohon bantuan atau khidmat dari Pemuda Umno N.sembilan untuk memberi pendedahan kepada mahasiswa negeri sembilan mengenai keadaan ekonomi dan politik di negeri sembilan..Tapi pertanyaan saya tidak ada sebarang maklum balas...Sebab di universiti kita ada platform iaitu gabungan mahasiswa anak negeri sembilan bagi setiap IPTA....

2) Saya pun ingin menyampaikan pendapat saya sebagai belia....belia sekarang mungkin tidak suka mendengar input secara langsung dari individu...tapi mereka lebih berminat dengan medium interaktif untuk mendapatkan maklumat...seperti contoh kita boleh menggunakan platform facebook.friendster atau medium lain untuk berkomunikasi dengan mereka...Mungkin dari situ kita boleh menjejaki atau mengumpulkan maklumat mengenai belia yang bekerja luar dari negeri sembilan khususnya kepada mereka yang layak untuk mengundi tapi tidak berdaftar sebagai pemilih berdaftar....Ini secara tidak langsung kita dapat menjawab persoalan mereka secara terus dan jika kita ada aktiviti peringkat negeri...kita boleh menyampaikan maklumat di dalam medium baru ini....

Untuk tindakan segera...saya mohon pendapat daripada pembaca semua....Komen saya mengenai politik malaysia akan menyusul tidak lama lagi....HIDUP UMNO!!!!!!!!!

61 comments:

Anonymous said...

Salam Khairul tahniah anda adalah anak muda yg berani memberi pandangan .Saya kesian kerana belum ada seorang pun yang memberi pandangan atau pun cadangan .Dimana pemuda pemuda ini ya? Walaubagaimana pun TAHNIAH.

khairul anuar said...

Terima kasih atas komen tersebut....saya bercakap atas perkara yang benar...

kerismuda said...

Salam Khairul,

Bagi pihak KERISMUDA iaitu blog rasmi pemuda umno seremban, kami mengalu-alukan Sdr Khairul selaku penulis tamu dalam blog ini.Seorang pemimpin pelajar, mahasiswa mungkin banyak pandangan dan pendapat yang ada dalam minda dan hati saudara.Oleh itu ,semoga sdr khairul dapat menyumbangkan pendapat dapat meluahkan rasa supaya pandangan dan citarasa orang muda dapat difahami.
Sekali lagi selamat berkarya diucapkan

Ketua Pemuda Seremban said...

Salam and welcome on board ...you are the kind which we are looking for in this blog and hopefully you and your generation out there would keep on giving constructive views in this blog unlike some people which provide views that are not portraying any form of maturity but rather a shallow mindset" . I've been monitoring this blog since day 1....and i would like to see some changes in term of mentality and the way of thinking especially from a young person like you.

Do not hesitate in providing your opinion and i'm looking forward to hear more from you."Biasanya yang pahit itu ubat, yang manis itu mudarat" and i couldn"t agree more that the clock is ticking and we don't have much time to entertain people who are self centered.To you khairul and others out there...let me see what you have in mind as a student...and i would love to exchange views with you all and bear in mind that you are the future leaders of our country .Just give me a tinkle if you have questions ..insyaALLAH i will try my level best to respond..

Berani berubah kearah setiakawan yang sejati....salam perjuangan.

Ekhsan

Pemerhati prihatin said...

Saya terpanggil nak respon kepada penulis yg memberi pandangan pada 14 Nov 2009 - nampaknya ni lebih kepada personal attack...apa yg KP utarakan tu adalah pandangan dia berdasarkan kepada scenario politik disekelilingnya. Blog ni sepatutnya menjadi tempat bertukar pandangan dan bukannya ruang utk mencaci atau menghina orang...awak elok belajar asas asas Syariah balik...hancur ada org mcm awak ni!

Salah ke KP tulis dalam bahasa Inggeris? tak de pulak dia cakap pemuda tak faham bahasa Inggeris -looks like it is YOU who is putting the nasty words into KP's mouth! And that is clearly NOT RIGHT!

Dari pemerhatian saya bukan senang nak jadi KP ni - kalau org sakit, kena tolong sebab KP kata kesian tapi bila pesakit dah baik - makan KP pulak dgn tohmahan tohmahan - kesian KP...

isu lain pulak - ada ke pulak KP jugak dipersalahkan kalau org berhenti kerja- ni klasik sikit sebab secara tak langsung menunjukkan bahawa org yg berhenti kerja tu tak ada jati diri...satu sebab dia tak boleh fikir utk diri dia sendiri sama ada dia patut berhenti atau tidak memandangkan he is the best person to judge FOR HIMSELF! Ni tak...KP jugak yg kena tempiasnya walhal KP ni la yg org ni mintak pertolongan...patutlah tuhan uji org ni...Jadi kalau org kata terjun lombong, terjun jugak ke? nampak sangat org sebegini ada motif tersendiri! sedangkan KP ni sanggup tolong org ni dulu sebab kesian...

pasal education pulak -some may have PHD (but i DOUBT so that Anonymous has it with that kind of mentality) but can u contribute and mix around? People come in many walks of life..that makes life more colourful...and yes some may not have an opportunity to learn in their early life ...but again who are you to judge??

Looks like KP has to shoulder this unnecessary burden that is having personal attacks from all angles. KP - mungkin kena jadi lebih "selfish" sikit la sebab buat baik camne pun org tak "sincere"...u meant well but people can be hmmm u r right "SELF CENTERED" and if it does not favour them, they get "wild".- a waste of time entertaining these type of people...

Semoga berjaya KP - tak perlu nak buat semua org gembira sebab masing masing ada agenda...hope you will excel in whatever u r doing..gud luck! By now i m sure you would know which friends are good to keep and which friends are good to oust!

Pemerhati prihatin said...

Anonymous 16 Nov 2009 - learn to mind your language...shows your manners are SHALLOW...go back to kindergarten...even kids are better than your dirty heart and mouth (and yes may Allah punish you!)

FYI, KP never promises anything as i have NEVER hope for something...probably you hope too much in return (as you may not be a genuine friend or probably has been ousted by KP for his good reasons) and DEFINITELY A TRUE FOOL..

Anonymous No 17 (maybe the same person too), I TOO BEG TO DIFFER FROM YOUR VIEWS...I doubt you know him too well - so far many are happy to be friends with KP...KP is not even close to being a snob...Is just that if some people ask for unreasonable requests and KP decides not to oblige, then the affected person is UNHAPPY - for the basic reason - tak dapat amende...jadik kawan bersebab la - it shows the other person's attitude rather than KP ...so what KP is doing is natural...

Oh pls give us a break...go back to elementary on the personal attacks...citer tak de modal

KP - buang masa jer layan org org nih...sya pun dah mula naik muak tak tau la camne KP boleh bersabar...tak tau ler sapa kena mintak maaf ngan saper...kalau belajar ugama sapa kena kutuk pahala kat dia...org org ni tak belajar ugama basic kut...let us now see WHO SHOULD FACE THE MUSIC..

To anonynouses- Sometimes mirror yourselves first as to whether you r capable or not, whether you r clean inside or not, hoping for something too or not...some people dapat jawatan sebab nak jadi kaya - sanggup tunjuk gangsterism lagi - but you dont get that from KP - so i will support KP rather than those who has no jati diri..

Anonymous said...

layak ko nak toyota camry? cukup ko jaso yg dibuat? pergi tengok cermin dulu la...kaki harap sponsor! Elok lagi org jual pau dari kaki POW!

umrah pun nak mintak sponsor ko? org yg miskin pun tak mcm ko ni. Dasar pemalas.. harap org sponsor sumer...seluar dlm pun sponsor jugak agaknya! ibadah la wei...kalau org tak kasi, takdo rezeki la Woi - mesti ada sebab Allah tak gerak hati nak sponsor engkau...

kesian bangsa Melayu ada org camni...rugi org pikiran cetek nih!

Anonymous said...

Kopado Acik yang mengaku kona KP lamo - ekau apa kurang eh? Handa gak dan lagi kuek pembongak! Nasihat org konon! Nasihat keluarga Acik dulu laaaa...mereka lebih perlukan nasihat!! Jadi tak ya la nak jago tepi kain org...satu Somban dah tau pasal Acik sekeluarga ! kah kah kah ....kalau sebut buntut acik boleh kombang dan molotup! Jadi tak yah la nak malukan org! Sok kok org bongih, mampuih Acik kono kiri kanan?? Ko mungkin dah kono sikit kut!...belajar tinggi mano tapi akal kek lutut pun buang maso yooo!! Poyo la acik nih!buang maso layan Acik nih!

Anonymous said...

ooohhh acik nih org tu kut! Memang satu somban kona...popular tapi bukannya yang baguih!...tapi ish tak yah aibkan laa...malu acik ni sok...sebab keaiban tu berlawanan agamo...lagi torok dari "tuduhan" yg dilemparkan kek KP...ish ish ish

Anonymous said...

Kepada Pemerhati Perihatin,den raso ni org P.Jaya yo sobab semuo dio tahu pasal KP.Bkn sebarangan manusio ni.Bilo bercakap lobih berat dpd bdn.Cukup la,KP dh buktikan usaho dio utk sampai ke kedudukan skrg. YANG EKAU tu sampai mano???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Biarla dio dgn caranya......Ekau dgn cara ekau,CERMINKANLAH DIRI dulu.

Anonymous said...

SEREMBAN: The Negri Sembilan government will set up a special team to monitor blogs and websites which "spread lies" against it, said Mentri Besar Datuk Seri Mohamad Hasan.

He said the state had no choice but to set up the team as such lies undermined the credibility of the government.

"We need to correct or deny whatever wrong is being said about us. Some of these lies are so blatant and we are worried that people would fall for them if we did nothing about it," he told reporters at his office here on Monday.

Mohamad said even if these were lies, people would tend to believe them if the allegations were made repeatedly.

````````

Langkah wajar dari kerajaan N Sembilan dalam menangani gejala penipuan dan fitnah yang berleluasa. Terlalu ramai yang mahu menulis sehinggakan banyak fakta fakta tidak tepat yang diberikan dan ini menjuruskan kekeliruan kepada orang ramai. Tindakan sewajarnya harus diambil dalam isu ini supaya ia tidak menjadi amalan masyarakat Malaysia terutamanya di N Sembilan.

Mungkin selepas ini penulis penulis picisan terpaksa meletakkan tajuk karangan mereka dan bukan lagi sewenang wenangnya menulis tanpa usul dan periksa. Penulisan dan kupasan isu isu semasa atau pun apa saja isu haruslah dibuat dengan berhemah dan tujuan yang membina.

from UmnoParoijaya Blog

Anonymous said...

elok tu Umnoparoijayablog! Kalau tak "pandangan" sumer dah lari dari tajuk!

Anonymous said...

Acik mano nih, anonymous? koliru den...ada gak acik kek tpj yang cakap godogang godogung - tapi masih tak ke mano yo...kalau botu la Acik godogang godogung ni yg ese raso org eh , suruh dio jago laki eh dulu sobab laki eh banyak buat hal yang menyusahkan org psal tu la sikit lagi nak keno tuuuut cuma mungkin Acik nih saja yg tak tau!! Dah la tu kobar laki eh dulu kona org bosar ni kona org bosa tu kona rajo rupo rupo eh org bosar kepalo mcm eh dia kona dan rajo pun tak apik ngan eh...citer maut punya! kesian kat acik nih! satu sban punya hal dirunsingkan tapi yg wajib dirunsingkan - tak lak Acik ni pikir...kesian Acik ni Kesian dia kesian dia - mimpi dlm igauan...

taubatlah Acik! Doso yg ado ontah larat tak dibawak bila mampuih sok, ditambah eh lai dosa memperkecilkan org! Mashallah...kalu Acik ni ada anak. bayangkan kalau org lain kutuk anak Acik andai kato anak Acik ni tercicir...mano tau dunia nikan bulat!!Hanya mungkin tunggu maso yo!

Anonymous said...

heboh doso org yo kojo kau,ekau nyo doso mcm no pulak....

Anonymous said...

dosa den??alhamdulillah setakat ni tak ado dlm golongan 7 dosa bosar lai yg dilarang Allah swt dan mudah mudahan dijauhkan...insyallah

Hamba Allah said...

Askm sumer.. cukuplah dengan segala cacian di antara semua pihak..kalau yg tak setuju ngan cara KP - jumpalah dia dan berterus teranglah. Kalau KP boleh bantu, pasti KP akan cuba bantu...yg nak pergi umrah ni, benarkah KP ada berjanji. Kalau KP kasi atas dasar terpaksa pun, mcmmana ngan "umrah" kau? Kok di sana jadi lain sok sebab tak ada keberkatan...kalau pergi ngan duit titik peluh sendiri berbeza dgn duit yg org berikan...cubalah berusaha dulu..kalu dah tapi tak cukup, ikhtiar - kalau org tak nak tolong, doakan supaya Allah bukakkan hati bantu ko...Pada saya kalau satu org kena layan 10 anak, masing masing ada mcm mcm permintaan, ni kan pulak satu bahagian. jadi cubalah bertimbangrasa ..KP pun seorang hamba Allah jugak dan pasti akan buat apa apa yg termampu. Tak yahlah nak buruk burukkan dia. kalau tak suka lain kali tak yah sokong, kalau rasa dia bagus, teruskanlah menyokong beliau. apa dia buat dengan kehidupan dia sama ada betul atau tidak,itu adalah urusan dia dan yang MAHA ESA sahaja. Sekian sekadar memberi pandangan.

Anonymous said...

kiro masyukk syurgo laa ko ni yo.

Anonymous said...

dia promise kek nik Aziz kot? Mesti tak bagi sebab rasuah

Anonymous said...

ado Nik Aziz ado Chua Soi Lek, macam ado EGM yo, kok tak pun Undi Tak Percayo

Anonymous said...

masuk syurga? Insyallah

Anonymous said...

sapo yg main teka teki nih? apo la masalah org ni...banyak cingkonek eh? kalau org bagi bondo tak ikhlas boleh telan ke? Kalau dah biasa makan duit hasil judi tak de beza ler...tu yang ati golap golita...maleh den layan mat/minah roundabout ni! org kecewa - tak habih habih...ko cermin diri ko dulu la dey! Ko org KECEWA, ORG HATI BUSUK, PENGKHIANAT BANGSA maklum belajar kat negeri org puteh (tapi ntah apo bondo yg dibuek wallahualam)...tak suka tgk org lain senang - Kau jo la ada PHPD (PERASAAN HASAD PALING DENGKI)...kalau den jumpo kau den selingi kau kau yg godempol dan kawasan kawasan yg sama waktu dengan nyo! belajar tak tahap paling tinggi mano pun godogak yo kalahkan PM! Podah!

Anonymous said...

happy birthday to podah broooo.slamat smp ke 42thun kalo tak silap laa broo...hahahahahaa

Anonymous said...

chip tak nak bg hadiah ke.hehehehee

Anonymous said...

Timo kasih Pemudo Bhg Seromban

Acik sebonarnya tak ado kono mengono pun dgn bhg nie, Sajo yo jolok, banyak lak yg melatah,ini namonye strategi, untuk tengok betul ke apa yg kita dengar.

PS Acik sedang buat homework, sebelum cari line. Ok acik nak jolok blog lain lak, mana tau ada banyak buah macam bhg seremban. Bye2

Anonymous said...

memangla Acik ni kaki jolok! Apasal terasa cili ka? Hahahaha! lain kali jolok jangan sebarang jolok! Padah hukum eh! Elok latu cari blog lain.. monyomak yo! Jago laki Acik baik baik yo..biar kami jaga KP kami! Acik ni pun FOFULAR! Kok tak tahan telinga sok kalau sumer kami keluarkan pasal Acik....Hahahahaha!

Nak tau saper ACIK said...

sapo Acik nih! Aku nak gak tau latar belakang eh? hmmm elok kita ops Acik yang ngaku kona bonar Cip! mungkin elok gak cek kehidupan dia dari zaman sekolah! Sebob tinggi bonar godogak eh...belajar obersee ko? perangai dulu eh camno? Cam ustazah ko cam setan? keluargo dio sapo? Abah dio sapo? Omak eh sapo? Laki eh sapo? ..hmmm aku MEMANG TERPANGGIL nak "Ops Acik"! Jom kenkawan.

Kepada Acik - akan ku cari perihalmu sehingga ke lubang cacing tanah...sebab ko dah teruk usik Cip aku!

Anonymous said...

kepada anonymous 19 Nov 10.55 - kalau kato tak mintak, KP janji tapi tak bori - apo masalah ko nak kecoh...nampak sangat sokong tak ikhlas dgn harapan mendapat balasan! lain kali tak yah sokong kp camni sebab ekau ibarat `bintang di langit dapat dibilang, tetapi tak sedar di mukanya arang' - maksud eh? nampak cacat sela org sahaja, cacat cela sendiri tak disedari' Malu eh den ado org camnia...

Anonymous said...

sobab acik tu gomok,tak pueh kono jolok dgn laki eh,tu yg cubo2 jolok org lain kot2 leh pueh kan dio.........

Anonymous said...

KP - teruskan usaho utk memperbaiki diri - kuatkan iman dan teruskan perjuangan umno - kami doakan agar KP berjaya!

kawan lama kgv said...

kau dah ok dah kp aku dgr cuma jgn layan sgt apa tak betul dan cakap2 org .klu kutuk betul kau kasi betul la tp kalu x, kasi lupa je.

Acik oh Acik said...

betul tuh KP...ops acik tu dah den cek - cito pasal eh? - wey hai soram sojuk kalau dongar eh - jadik kepada Acik, tak payah kau kutuk orang- sok kok den tabur cito pasal kau dopan kau sok! Moluap hati den bilo kau kutuk cip! Tak Malu!

Anonymous said...

abai kan aje acik tu....

Anonymous said...

nak mesin undur masa umur atau wang 5juta atau pasir sg,pilih laa tuan tuan.hehehehee...........

Anonymous said...

kato mesti dikoto, kalau tidak baik diam sajo.

kerismuda said...

Salam Saudara semua,

Nampaknya berlarutan isu tanpa apa-apa tanda nak berhenti.

KERISMUDA selama ini menilai tapi ini semua dah bawa ke arah personal dan bukan kritikan membina.

Sempena aidiladha ini. semua ini akan dihentikan. Komen masih dibenarkan tetapi yang mana berunsur personal akan dipotong.

Harap dapat kita gunakan blog ini sebaiknya.

Terima kasih dan Salam Aidil Adha buat semua.

Anonymous said...

yg kutuk kp smua kau lepas kan,ckp tak srupa bikin.sebenarnye tutup je blog ni.kalo diteruskan lagi, memecah belah kan pemuda ade la.pada yg bangsat tu elok la brenti membuat fitnah.heboh dlm blog je buat ape,bila berdepan dgn kp siap slm lg,org lain dah smp ke hong kong,kau dlm blog je laa.

Anonymous said...

ada betu yg betul,ada yg salah,janji kena tunaikan tu terpulang pada orang yg berjanj,pada orang dijanji tak dapat apa nak buat ni dinamakan dunia,dalam dunia ni mcm2 orang ada rambut sama hitam,hati lain2,kenal lama ke,kenal dari kecil ke tu cerita lain,kenal masa budak2 lain,kenal masa dah tua lain,kentut masa budak2 tak busuk,kentut masa dah tua busuk bukan main,tak kiralah acik ke,kp ke siapa pun kitakan manusia apa pun boleh janji.
Orang tua

Anonymous said...

Orang Tua;

Saya sokong 100%. Janji mesti ditepati. Kalau dah tau tak mampu, mengapa harus menabur janji??? Sekarang jawablah sendiri ye...

Anonymous said...

Oh wow! u must be the local product version with a dirty heart and skrewed mind!! hmmm ...must b a flibbertigerbet! A shame! Duh!

Anonymous said...

ha..ha..ha....bukan main panas ya tuan2 semua,tu tak apa tuan dalam 2,3 hari ni saya bawakan cerita panas lagi,ya acik,ya kp,ya orang2 kp,tunggu................

Anonymous said...

hutang aku bila nak bayar ni nor rabun rm 4 ribu dah lama tunggu,nanti aku datang rumah kau nak,masa nak pinjam bukan main baik lagi,nak bayar bukan main susah lagi,

Anonymous said...

dengarnya apu nilai dah marah kat nor rabun sebab tak tolong apu.jgn marah apu siapa tak kenal nor rabun kaki tipu,jgn kata kau emak dan ayah dia pun kena tipu,kp bahagian hari2 kena tipu,m.b pun selalu pun kena tipu kat nor rabun.nor rabun dapat bukan nak tolong kawan pemuda tapi tolong gro,bayarkan sewa rumah gro,belikan susu untuk anak gro,belikan baju sama seluar dalam untuk gro,bukan nak tolong kawan pemuda,kau kena ingat apu nopr rabun ni siapa.nor rabun rumah batu kau dah siap belum,aku dengar kau selalu buat rumah batu sampai 3 hari,3 malam.apu aku dengar sampaikan h.p pun nor rabun bagi kat gro,kau siapa nor rabun nak tolong

Anonymous said...

buktikan apa yg saudara cakap setakat dgr cerita aje x der bukti x best ...
jom kita g cari rumah yg gro tu duduk
pastu amik gambar tunjukan ket dalam ni baru ler betul jom ar kita g buat operasi

Anonymous said...

ya ke apa pun boleh,bila nak buat jgn cakap saja nanti sampai masa takut nak buat,rasa2nya saya kenal orang yg cakap ni

Anonymous said...

sekolah mana yek?

Anonymous said...

sekolah lelaki tak dayus agak ae he he he

Anonymous said...

tahun baru menjelma.tiada apa perubahan yang berlaku.yang pasti 2/3 pasti jadi nyata.
nak hantar anak sekolah.sekolah pula tak siap-siap.apa nak jadi.
dulu kata dah tak nak masuk campur hal pasir-pasir ni.sekarang ni? dengar cerita berdoa kat kuil rantau biar dapat pasir kat sungai linggi.

Anonymous said...

ha..ha..ha..,sampai doa kat kuil ni apa dah jadi ni,dapat ke,tak dapat ke bukan kerja kita tu kerja orang atas,allah dah tentukan rezeki kita,ni sampai doa kat kuil ni buat apa,carilah tempat yg baik...,betul tak.tulah cakap dah banyak lepas,sekarang ni baru tahu,dulu kawan dgn mamak ,ni kawan dgn keling,dah tak ada kawan lagi ke,dah duduk sorang2 ke,mana pergi anak mamak yg lain.

Anonymous said...

baru2 ni adag pusat khidmat ampangan
saje jalan2 masa tu ada keta kp n anai2...kebetulan ujan baru nak turun masa tu namapak aiyeh nak berteduh ket psat khidmat bila aiyeh nampak keta kp macam nampak malaikat maut padahal ujan dah turun dgn lebat kelam kabut aiyeh keluar dari pusat khidmat nasib x xciddent ngan lori masa dia kuar dari pusat khidmat.... nak tanya masa tu kan ujan dah turun kenapa aiyeh x masuk berteduh kat pusat khidmat selalu dia dok ket situ macam umah dia dok buka internet tgk laman web blue tapi masa tu kp bhg ada kenapa dia lari ??????????

spy leman said...

byk salah dan fitnah kut dibuek dek budak tu? dgr mintak kojo kat utusan jadi wartawan tp siang2 kono tendang,jdlah anomus fitnah org he he he. kabar org kat pusat tu dio mcm pakar komputor dr india mgdap pc, yo ko? yg ado kek dlm pusat tu paham2 jolah.

Anonymous said...

aiyeh lari mesti dia takut punye ...ada lah yang dia dah buat ?
kalo kp yg buat apasal ayieh lari yg komen pada 26 tu lagi bodoh kuar dari buntut kobau hahahahahaa

Anonymous said...

apa budak ni dah buat kat kp bahagian sampai budak lari,tentu kp bahagian yg buat hal kat budak ni.........

suaro longgeng said...

budk aiyeh tu yg selalu bersedeng kat dangdut dan tiga suku tu ko yg korang maksud an? aku ada dgr jugo bini dia lari siam dulu psl poning dio. dio ni kp cwgn ko? raso den dulu ahli cwng blok C tp lari dan tak ado apo2 dio bantu dlm pemudo selain menyomak yo. apo lak kp nak janji dgn dio? polik gak den mikirkan an ckp anoy 26 ni?? fakta ko auta? tak payah la ekau kutuk kp sban ni lobih2 psl dio pun manusio dan kito pun bukan elok bona tp den tabik gak pado dio psl bila den jumpo dio hari tu dan tanyo hal dlm blog ni, dio koba biarlah kito buek ajo apa yg rasa boto. idup kp den.

Anonymous said...

ni den nak terangkan kat kau den bukan lari dari pada k/p den ada keje jemput anak PSU PEMUDA BAHAGIAN SEREMBAN. lain kali kau nak cakap orang bukan2 pikir dulu la ngok ni sedap mulut je kau cakap orang kau ingat k/p tu malaikat izrail ke den nak takut kau ni bodoh macam anai2. kalau den takut dengan k/p kau tu kenapa den boleh duduk setebal minum dengan di restoran salma beeby sikamat ngok. den bukan ada hutang dengan dia den nak takut apa ngok punya orang. ni den nak tanya kau kau ada bukti ke yg den duduk pusat hidmat dun ampangan bukak internet tengok blue ha kalau kau ada bukti kau tunjukkan pada den boleh jangan besok den saman malu kat kau baru padan muka kau. lain kali nak tuduh orang buktikan dulu baru boleh kau nak cakap bukan2 bodoh punya orang makan anai2 la ngok

Anonymous said...

kau panggil den tiga suku yo kau ingat kau sapo ha sesuka hati saja kau panggil orang tiga suka babi tonyok dan puki mak kau..........................

Anonymous said...

hidup ni kita kena hormat orang barulah orang hormat kita,kau sedap2 panggil orang 3/4 nikan tak baik panggil orang mcm tu

aiyeh 3/4 said...

hahahaha aiyeh tia suku dah mengamuk hahahahaha nak sama org kono hahahaha aiyeh2 kalo ko memang tiga suku tiga suku ler ko hahahaha

ni bapak ko aiyeh tau said...

aiyeh oh aiyeh ko kenapo ko melenting melompat2 macam katak lak ...
kalo x salah x yah marah2
tapi yang nyata apa yg org kat tu mgm betul........ ko ket pusat khidmat tu mengalahkan md nor awang dan rosahar abis semua reta pusat khidmat ko usik borang2 orang yang private hanya org tertentu buleh baca ko baca padahal tu rahsia masalah orang cuba ler ko pikir aiyeh .........kalo ko x berkerja jgn buang masa ket pusat khidmat ikut ler abg kesayangan ko `kobau tolong dia curi pasir ket mana2 yo jgn lah ko sibuk ket pusat khidmat tu

Anonymous said...

tentu budak tu cari hasil cari tin sama kotak hasil halal,kau makan hasil bini kau dari dulu lagi kereta pun pakai bini kau lagi nak kutuk budak tu lagi,buat kerja tak siap cakap bukan main,kerja kau yg tak siap tu repot kat bpr baru kau tahu

Anonymous said...

anai2 apa dah jadi sama kau buat kerja tak siap semua tak siap tak malu ko,bodoh punya orang badan saja besar tapi otak ada anai2

Anonymous said...

lari kuat2 rabun,ramai orang nak tengok kau mati rabun..