Monday, June 22, 2009

Jangan suka memfitnah!Baru-baru ini terpapar dalam Youtube tentang video yang diberi tajuk Rosmah Berpuaka.

Yang jadi aktor dan aktres utama dalam video ini adalah Datin Che Mah dan anaknya Ikmal Hisham.

Datin Che Mah ini adalah bekas Ketua Wanita UMNO Cawangan Jalan Kuala Pilah dan bekas AJK Wanita UMNO Bahagian Seremban.

Berbagai perkara yang tak patut diperkatakan telah diperkatakan oleh Datin Che Mah dan Ikmal Hisham dalam video ini dan tujuan mereka adalah untuk menskandalkan Datin Sri Rosmah Mansor ,isteri kepada Perdana Menteri Malaysia. Nak tahu lanjut tengokle video di atas.

Namun apa yang membangkitkan rasa kurang senang dalam paparan ini adalah dakwaan bahawa Datin Sri Rosmah ini kuat pakai bomoh dan menggunakan ilmu sihir untuk berkahwin dengan Dato Sri Najib.Lagi satu perkara adalah mengenai perkahwinan anak Datin Sri Rosmah dengan penyanyi/pelakon/motivator Dr Fazley.

KERISMUDA berpandangan bahawa isu perkahwinan anak Datin Sri Rosmah adalah perkara keluarga Datin Sri Rosmah sendiri dan biarlah Datin Sri yang menyelesaikannya. Tidak perlu seorang bekas Ketua Wanita Cawangan/AJK Wanita Bahagian menggembar gembur perkara ini dalam Youtube.

Beriya-iya Ikmal Hisham,anak kepada Datin Che Mah mengatakan Datin Sri Rosmah pakai bomoh.Kerismuda berpendapat cakap begini perlu berlandaskan fakta,jika tidak ianya hanya layak dikategorikan sebagai FITNAH!

Ibarat FITNAH ini adalah seperti melemparkan kekabu sewaktu angin bertiup kuat. Bila kekabu dilemparkan tersebarlah ia mengikut angin. Tetapi bolehkah kita kumpulkan semula semua kekabu tersebut selepas dilempar dan diterbangkan? Begitulah ibarat FITNAH! Sekiranya kita menceritakan cerita yang tidak betul dan tersebar luas ,(contohnya melalui Youtube) bolehkah kita memperbetulkan semula. Bolehkah kita tarik balik semua kata-kata kita tersebut.Kalau kita tak boleh berbuat demikian apakah dosa kita memfitnah layak diampuni?

Ini adalah perkara yang perlu dilihat secara serius. Bagaimana seorang bekas Ketua Wanita Cawangan yang banyak mendapat manfaat semasa mejadi Ketua Wanita sanggup menghentam isteri kepada pemimpin tertinggi UMNO,yang mana sedikit sebanyak akan dikaitkan dengan kewibawaan serta kredibiliti kepimpinan beliau. Apatah lagi sekiranya perkara ini fitnah!

Secara faktanya bekas Ketua Wanita ini adalah seorang yang muflis.Berniaga gagal sehingga dijadikan muflis oleh Bank. Dari cerita yang didengar Datin Che Mah ada meminta bantuan dari Datin Sri Rosmah tetapi apabila tidak dapat dibantu , tup-tup keluar cerita seperti dipaparkan dalam video diatas. Anak Datin ini pula kuat dan suka menghentam UMNO. Walhal dia hidup selesa dan mewah dek UMNO. Bukan orang tak tau perangai dia ni. Nak tau tanya Ella (penyanyi rock wanita Malaysia) dan Jojie (kakak Ella). Mereka boleh beritahu macamana sebenarnya perangai Ikmal Hisham ini.

Sekiranya ini benar, paparan video ini semua adalah disebabkan kecewa!

Untuk orang UMNO, berjuanglah dengan ikhlas! Jangan dilihat berjuang tetapi disebalik perjuangan ada sesuatu nak dikejarkan. Bila tak dapat kita kecewa. Bila kecewa mulalah macam-macam perkara yang tak sepatutnya berlaku seperti letak jawatan lah, buat cerita burukkan orang dan macam-macam lagi!

0 comments: